Veel gestelde vragen | Wie verdient er een volle Dirk-tas? December wil je delen December wil je delen!
Snowglobe

+ Hoe kan ik meedoen?

Je kunt meedoen door de genomineerde op te geven via www.dirk.nl/december. Alleen via deze website is het mogelijk om de genomineerde op te geven. Wanneer dit enkel onder de post op Facebook vermeldt is dit geen geldige deelname. Elke dag kan je één nominatie aanmelden.

+Wanneer is de trekking van de genomineerden?

Op maandag 9 december en op maandag 16 december worden de winnaars bekend gemaakt op onze website www.dirk.nl/december.

+Wanneer worden de pakketten verstuurd?

De pakketten worden na dinsdag 10 december en dinsdag 17 december verstuurd. Zodra het pakket verstuurd wordt ontvang je een e-mail van DHL met daarin de bezorgstatus.

+Hoe weet ik of mijn genomineerde gewonnen heeft?

Op maandag 9 december en op maandag 16 december worden de winnaars bekend gemaakt op onze website www.dirk.nl/december. Degene die gewonnen heeft ontvangt een e-mail dat zij de gelukkige winnaars zijn van een goed gevulde tas.

+Ik heb mijn e-mailadres verkeerd ingevuld, hoe kan ik dit wijzigen?

Elke dag kan je één nominatie aanmelden, probeer het de volgende dag weer. Het is niet mogelijk om het e-mailadres of andere NAW gegevens aan te laten passen.

+Ik heb het adres van de genomineerde verkeerd ingevuld, wat moet ik doen?

Elke dag kan je één nominatie aanmelden, probeer het de volgende dag weer. Het is niet mogelijk om NAW gegevens aan te laten passen.

+Ik heb het pakket niet ontvangen, hoe krijg ik alsnog mijn pakket?

DHL verzorgt het versturen van de pakketten, de genomineerde ontvangt per e-mail een bezorgstatus. De bezorgers van DHL mogen het pakketje bij de buren afgeven, er wordt dan een briefje in de brievenbus gedaan. Wanneer toch onverhoopt het pakketje niet bezorgd is, neem dan contact op met DHL, houdt de gegevens van de bezorgstatus bij de hand. Het telefoonnummer van DHL Support is 0900-2222120 (€1,- per gesprek) of kijk op www.dhlparcel.nl/.

+De winnaar heeft geen e-mail ontvangen, ik heb wel de juiste gegevens ingevoerd?

Controleer goed de spambox, het kan zijn dat daar de e-mail in terecht is gekomen.

+Kwaliteit van de producten

We gaan er niet vanuit natuurlijk, maar mocht er toch iets mis zijn met een van de producten, kan je op vertoon van de e-mail die Dirk je hebt toegestuurd het product omruilen bij de servicebalie van je favoriete winkel.

Dirk maakt gebruik van cookies.

Door op 'ik ga akkoord' te klikken, plaatsen wij de volgende cookies:

Meer info
Ik ga akkoord
vector